Natuurgeneeskunde & Iriscopie


Als natuurgeneeskundige heb ik een aantal uitgangspunten:

  • de mens is een totaliteit van lichaam, ziel en geest.
  • de hele natuur, dus ook de mens, is doordrongen van levenskracht. Deze levenskracht drukt zich uit in levensenergie, die de mens in staat stelt om te leven.
  • de levenskracht herbergt eveneens het zelfgenezende vermogen. Denk maar hoe snel en perfect het lichaam een wondje laat genezen.
  • als er klachten ontstaan, betekent dit – voor mij – dat er een verstoring is ‘ergens’ in het evenwicht.
  • klachten/ziekten zijn in wezen dus nuttige en bruikbare signalen van het lichaam die aangeven dat er wat mis is. Het zelfgenezende vermogen tracht het evenwicht te herstellen. Zaak is dit proces te ondersteunen.
  • als natuurgeneeskundige ben ik slechts een begeleider van dit proces.

De behandeling kan bestaan uit/of is een combinatie van:
Uw leefstijl en/of voeding verbeteren, het inzetten van natuurlijke middelen die niet schaden of verslavend werken, resonantietherapie of lichaamsgerichte therapie. Het sleutelwoord hierbij is bewustwording.

Iriscopie

De iris is uniek, net zoals een vingerafdruk! Het is in feite een zichtbare ‘blauwdruk’ van het lichaam. De iris laat door het dradenpatroon, de kleuren en diverse tekens ‘zien’ waar in aanleg zwakke plekken zitten. Dit noemen we: latente informatie. De leefwijze kan dusdanig invloed hebben dat de latente informatie manifest wordt. Met andere woorden, wat in aanleg aanwezig is, wordt merkbaar. Bij elk eerste consult bekijk ik via de iriscoop de ogen.

Mijn werkwijze

De start op weg naar uw herstel is een intakegesprek. Tijdens dit eerste, ongeveer anderhalf uur durende, consult verzamel ik zoveel mogelijk informatie inclusief vanuit de iris. Hierna stel ik een behandelplan op.
Met een aantal adviezen kunt u direct zelf aan de slag. Het aantal behandelingen is afhankelijk van de aard van de klacht, uw tijd en budget en gaat in overleg.

Kosten en verzekering

Het tarief van een consult of een behandeling is €80,- per uur.
Veel ziektekostenverzekeraars vergoeden (deels) de kosten voor een consult/behandeling vanuit het aanvullende pakket.

Als ervaringsdeskundige bied ik begeleiding individueel aan. Specialisatie: begeleiding bij hoogbegaafdheid en/of hooggevoeligheid. Deze hulp kan worden ‘ingekocht’ vanuit het pgb.

Een verwijzing van de huisarts is niet nodig. U kunt rechtstreeks contact met mij opnemen.


Ine Clement – natuurgeneeskundige, lid VNT
Ingeschreven in het Arcos-register
Tel.:06 – 24 85 47 81
Email: i.clement@chello.nl
Website: www.ineclement.nl