Haptotherapie

Hallo, ik ben Mariëlle Bijker. In het Gezondheidscentrum Plus heb ik een Praktijk voor Haptotherapie; VOELKRACHT

Zit je niet lekker in je vel? Haptotherapie helpt je opnieuw balans te vinden.

In het dagelijks leven word je geraakt en bewogen door wat je meemaakt. Sta jij jezelf toe te voelen wat iets met je doet, of voor je betekent? Ben je je bewust van de signalen die je lichaam je geeft? Kun je dan overbrengen wat op dat moment goed voor jou is?
Door omstandigheden of traumatische gebeurtenissen in je leven, groot of klein, kan het zijn dat jouw gevoel even geen betrouwbare plek meer is. Je hebt je er voor afgesloten. Opnieuw verbinding maken met je emoties en behoeften kan jou dan juist weer in beweging en ontwikkeling brengen.

 

VOOR WIE

-wil leren om te gaan met stress en spanningen                              

-zijn emoties (meer) wil uiten of verwerken

-op tijd zijn grenzen wil aangeven

-meer zelfvertrouwen wil krijgen

-hoog-gevoelig is en daar mee om wil leren gaan

-in relatie met anderen (bij) zichzelf wil blijven

-negatieve jeugdervaringen een plek wil geven

-meer wil vertrouwen op zijn gevoel en intuïtie

-zijn mogelijkheden (toekomst/studie/werk) wil verkennen

 

Het lichaam spreekt zijn eigen taal, het maakt je iets duidelijk. Versta je de taal, dan is het makkelijker om keuzes te maken en je grenzen aan te geven. Je kan dat ook de kwaliteit van intuïtie noemen. Gevoel en intuïtie worden vaak overschaduwd door gedachten en ratio. Deze therapie is een bewustwordingsproces waarbij je de voel-kracht vergroot en de verbinding tussen voelen en denken in balans brengt.
Een thema dat vaak in de therapie aan bod komt, is -het aangeven van grenzen-. Soms kan je je eigen grens niet meer zo goed voelen. Deze grensoverschrijding komt vaak als gevolg van onzekerheid en onveiligheid. Is het aangeven van grenzen ook een thema voor jou?


Wil je meer informatie of aanmelden? Mail, info@voelkracht.net of bel, 0615567565

Een kennismakingsgesprek van 20 minuten is kosteloos.

 

Ook biedt Voelkracht haptotherapie voor KIND EN OUDER(S).

Kinderen en ouders kunnen soms een steuntje in de rug gebruiken in een ‘moeilijke’ fase. Als een kind ‘niet lekker in zijn vel zit’, uit hij/zij dit wellicht d.m.v. onrust, boosheid of angst. Als ouder wil je je kind begrijpen en helpen zichzelf te uiten. Door middel van bewegingsspel, komen thema`s als verbinding maken, grenzen aangeven, communicatie en leidinggeven aan bod.
De relatie tussen kind en ouder is het uitgangspunt in de therapie, daarom word je als ouder(s), uitgenodigd mee te doen aan de therapie.

 

Goed om te weten dat deze therapie geheel of gedeeltelijk wordt vergoed, als je aanvullend verzekerd bent.

 

Mariëlle Bijker
E-mail: info@voelkracht.net
Website: www.voelkracht.net
Tel.: 06 – 15 56 75 65