Kunstzinnige therapie – Biografisch coachen

Kunstzinnige therapie

Kunstzinnige therapie helpt je om vanuit je eigen kracht, je kwaliteiten en valkuilen te ontdekken en je gezonde kant te versterken. Daarbij kan het je meer in contact brengen met je gedachten, emoties en behoeften.

Wakker worden aan je eigen gebaar

Je gaat aan de slag met de kunstzinnige opdrachten. Samen kijken we naar je kunstzinnig werk en wat je daaraan hebt ervaren. Het kunstzinnig beeld, je eigen biografie en de vraag die je meebrengt helpen om je eigen gebaar op het spoor te komen. We bespreken uitgebreid met elkaar wat dit eigen gebaar jou zegt en hoe je hiermee verder wilt.

Je gaat actief aan de slag met tekenen, schilderen of boetseren. Op deze manier wordt er op zoek gegaan naar mogelijke antwoorden op je vraag en dienen nieuwe ontwikkelingskansen zich aan.

Ervaring met tekenen, schilderen of boetseren is absoluut geen voorwaarde om de therapie te kunnen volgen.

Biografisch coachen

Je eigen biografie is het uitgangspunt tijdens de gesprekken. Waar sta je nu? Wat in je leven heeft jou hier gebracht? En, kan je van daaruit dat wat op je toekomt ontwaren en zo je eigen richting vinden?

Zelfportret in de vier velden

We gaan op weg om de vier velden te onderzoeken in jouw leven: fysiek en omgeving, vitaliteit en gewoontes, drijfveren en idealen, keuzes en eigen regie. Wat kan dit je zeggen over de vraag waarmee je leeft en hoe je verder gaat?

 

Levensloopgesprekken

In fases van zeven jaar gaan we op zoek naar hoe jij kleur hebt gegeven aan die fase in je leven. We ontdekken thema’s en rode draden. Hoe heb jij vorm en betekenis gegeven aan je leven? Dit wordt zichtbaar en geeft je het roer in handen naar de toekomst.

Voor wie

Wil je actief aan je gezondheid en ontwikkeling werken? Dan biedt Verbinding Verbeeld jongeren, volwassenen en ouderen de mogelijkheid in te gaan op de vragen die het leven stelt. Wil je afstemmen of kunstzinnige therapie dan wel het biografiegesprek voor jou past? Maak dan gebruik van de mogelijkheid voor een kennismakingsgesprek.

Vergoeding

De praktijk is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Kunstzinnige Therapieën op antroposofische grondslag en de Nederlandse Vereniging van Antroposofische Zorgaanbieders. Veel verzekeraars vergoeden de sessies vanuit Verbinding Verbeeld daarom geheel of gedeeltelijk vanuit de aanvullende zorgverzekering.

Contact

Verbinding Verbeeld is gevestigd in
Gezondheidscentrum Plus
Jan Smitzlaan 7
5611 LD Eindhoven

Op werkdagen bereikbaar van 09.00 uur tot 17.00 uur
06 – 44 06 67 22
Email: aherremans@verbindingverbeeld.nl
Website: www.verbindingverbeeld.nl