Mindfulness

Brochure Mindfulness Aandacht en Inzichttraining 2024

Wat is Mindful in je leven staan?
Met aandacht in het moment zijn zonder oordeel, in volledige acceptatie voor dat wat er zich aandient. Dit levert je rust en ontspanning op, een open houding, beter contact met jezelf en de ander, het doen van eigen keuzes, zin in de dag.

Door middel van een training Mindfulness die wordt aangeboden in de sfeervolle zolderruimte van het Gezondheidscentrum Plus lukt het je deze houding eigen te maken.

Voor wie?

Voor iedereen die te maken heeft met gehaast zijn, een overvolle agenda of het gevoel van altijd maar “moeten”, spanning, stress, pijn, ziekte.

Wat betekent de training?

Tijdens 8 bijeenkomsten van 2½ uur leer je, in een groep van maximaal 8 personen, bewust en met aandacht in het leven te staan. In de training Mindfulness worden verschillende werkvormen aangeboden die erop gericht zijn je eigen patronen van gedachtes, gevoelens, lichamelijke gewaarwordingen te herkennen. Het doen en ervaren staat centraal in de training, het is geen praatgroep.
De werkvormen bestaan uit lichaamsoefeningen, meditatietechnieken, bewegingsoefeningen en cognitieve technieken. Hierdoor word je uitgenodigd een zelfonderzoek te starten waarin je jouw mogelijkheden ontdekt om met bewuste aandacht in het leven te staan.

Je oefent in het observeren van je eigen patronen, deze te verwoorden, dan bewust te handelen, zonder oordeel over jezelf en de ander, en bewust non-reactief te zijn.

Bij de eerste bijeenkomst ontvang je een werkboek. Hiermee ga je thuis aan de slag. Het oefenen thuis is een belangrijk onderdeel van de training Mindfulness. Je gaat een vaardigheid aanleren en dat vraagt dagelijks aandacht en praktisch oefenen.

Bij deelname aan de training verbind je je er toe het volledige programma te volgen en tijdens de 8 weken dagelijks 3 kwartier te oefenen.

Wanneer?

Op dinsdagavond van 19.00 uur tot 21.30 uur
Start 19 maart

Info en aanmelden:

Aanmelden
Per email naar:
beelen@syntagma-pmct.nl of via
het aanmeldingsformulier op:
www.syntagma-pmct.nl
(Trainingen/Mindfulness Aandacht
en Inzichttraining)