Mindfulness

Wat is Mindful in je leven staan?
Met aandacht in het moment zijn zonder oordeel, in volledige acceptatie voor dat wat er zich aandient. Dit levert je rust en ontspanning op, een open houding , beter contact met jezelf en de ander, het doen van eigen keuzes, zin in de dag.

D.m.v. een training Mindfulness, die wordt aangeboden in de sfeervolle zolderruimte van het gezondheidscentrumplus, lukt het je deze houding eigen te maken.

Voor wie?

Voor iedereen die te maken heeft met gehaast zijn, een overvolle agenda  of het gevoel van altijd maar “moeten”, spanning, stress, pijn, ziekte.

Kosten

€ 325,- voor 8 bijeenkomsten van 2 ½ uur, een werkboek en opfrisochtend (=9de bijeenkomst), max. 8 personen.
De training kan vergoed worden door de zorgverzekeraar bij verwijzing door de huisarts.

Wat betekent de training?

Tijdens 8 bijeenkomsten van 2 ½ uur leer je, in een groep van maximaal 8 personen, bewust en met aandacht in het leven te staan. In de training Mindfulness worden verschillende werkvormen aangeboden die erop gericht zijn je eigen patronen van gedachtes, gevoelens, lichamelijke gewaarwordingen te herkennen. Het doen en ervaren staat centraal in de training, het is geen praatgroep.
De werkvormen bestaan uit lichaamsoefeningen ,meditatietechnieken, bewegingsoefeningen, cognitieve technieken. Hierdoor wordt je uitgenodigd een zelfonderzoek te starten waarin je jouw mogelijkheden ontdekt om met bewuste aandacht in het leven te staan

Je oefent in het observeren van je eigen patronen, deze te verwoorden, dan bewust te handelen, zonder oordeel over jezelf en de ander, en bewust non-reactief te zijn.

Bij de  eerste bijeenkomst ontvang je een werkboek. Hiermee ga je thuis aan de slag. Het oefenen thuis is een belangrijk onderdeel van de training Mindfulness. Je gaat een vaardigheid aanleren en dat vraagt dagelijks aandacht en praktisch oefenen.

Bij deelname aan de training verbind je je er toe het volledige programma te volgen en tijdens de 8 weken dagelijks 3 kwartier te oefenen.

Wanneer?

Vrijdagochtend en vrijdagmiddag.

Info en aanmelden:

Tel.: 06-51958299
Website: www.m-ct.nl (praktijk voor mindfulness, coaching & therapie)
E-mail: info@m-ct.nl


Gerian Hoefs is trainer Mindfulness. Ze heeft jarenlange ervaring in yoga en meditatie. Ook begeleidt ze individueel als integratieve coach en therapeute. Ze is lid van de beroepsverenigingen VVM en VMBN, cat.1.